Latijn

Latijn

1E JAAR | 1E GRAAD

Voor wie?

De studierichting met Latijn richt zich tot alle jongens en meisjes die in eerste instantie een grote interesse hebben voor talen en geschiedenis. Ook een brede belangstelling en de mogelijkheden hebben om deze uitdaging aan te gaan, zijn zeker aangewezen.

Wat mag je verwachten van deze opleiding?

Julius Caesar, Romulus en Remus, Hercules... Wie kent ze niet? De historische figuren, mythologische helden en goden uit de klassieke oudheid spreken nog steeds tot de verbeelding!

Latijn is een oude taal, maar door haar invloed op bijna alle West-Europese talen is ze ook vandaag springlevend! Bovendien is ze de taal van de Romeinen die in belangrijke mate verantwoordelijk zijn voor onze huidige beschaving. Via de studie van woorden en grammatica kom je tot het lezen van Latijnse teksten. Je dringt door tot een cultuur en verhalenschat van maar liefst 2000 jaar oud die vandaag nog heel actueel en de moeite waard zijn!

Je scherpt daarbij je taalgevoel en nauwkeurigheid aan, en leert vlot verbanden zien en systematisch redeneren. Allemaal elementen die ook voor andere vakken bijzonder nuttig kunnen zijn.

Wat na het eerste jaar? 

Deze richting biedt toegang tot alle ASO-studierichtingen in de tweede en de derde graad.

 

 

 

Aardrijkskunde 2u
Natuurwetenschappen 2u
Latijn + Verdieping 4u + 1u
Frans + Verdieping 3u + 1u
Engels 1u
Geschiedenis 1u
Godsdienst 2u
Plastische Opvoeding 1u
Lichamelijke opvoeding 2u
Muzikale opvoeding 1u

Nederlands + Verdieping

4u + 1u
Techniek 2u
Wiskunde 4u
ICT* i
Dactylografie** f
Mens en Samenleving*** p

*i: geïntegreerd
**f: facultatief als 33ste lesuur gedurende 9 weken
***p: projectmatig

 

Naar deze opleidingen kan je doorstromen