Latijn

Latijn

2E JAAR | 1E GRAAD

Voor wie?

De studierichting met Latijn richt zich tot alle jongens en meisjes die in eerste instantie een grote interesse hebben voor talen en geschiedenis. Ook een algemeen nieuwsgierige en leergierige kijk op de wereld zijn aangewezen, naast de mogelijkheden hebben om deze uitdaging aan te gaan.

Wat mag je verwachten van deze opleiding?

Julius Caesar, Romulus en Remus, Hercules... Wie kent ze niet? De historische figuren, mythologische helden en goden uit de klassieke oudheid spreken nog steeds tot de verbeelding!

Latijn is een oude taal, maar door haar invloed op bijna alle West-Europese talen is ze ook vandaag springlevend! Bovendien is ze de taal van de Romeinen die in belangrijke mate verantwoordelijk zijn voor onze huidige beschaving. Via de studie van woorden en grammatica kom je tot het lezen van Latijnse teksten. Je dringt door tot een cultuur en verhalenschat van maar liefst 2000 jaar oud die vandaag nog heel actueel en de moeite waard zijn!

Je scherpt daarbij je taalgevoel en nauwkeurigheid aan, en leert vlot verbanden zien en systematisch redeneren. Allemaal elementen die ook voor andere vakken bijzonder nuttig kunnen zijn.

Wat na de eerste graad?

Deze studierichting Latijn biedt toegang tot alle ASO-studierichtingen in de tweede en de derde graad (met uitzondering van Grieks).

 

Lessentabel

 

Aardrijkskunde  1u
Natuurwetenschappen 1u
Engels 2u
Frans 3u
Geschiedenis 2u
Godsdienst 2u
Latijn 5u
Lichamelijke opvoeding 2u
Nederlands 4u
Techniek 2u
Wiskunde 5u
Beeld 1u
Muziek 1u
Economie 1u
Totaal 32u

Naar deze opleidingen kan je doorstromen