Grieks - Latijn

Grieks - Latijn

2E JAAR | 1E GRAAD

Voor wie?

De studierichting met Grieks-Latijn richt zich tot alle jongens en meisjes die in eerste instantie een grote interesse hebben voor talen en geschiedenis. Ook een algemeen nieuwsgierige en leergierige kijk op de wereld zijn aangewezen, naast de mogelijkheden hebben om deze uitdaging aan te gaan.

Wat mag je verwachten van deze opleiding?

Volgde je 1A met Latijn en heb je ervaren dat klassieke talen helemaal jouw ding zijn? Wil je je verder verdiepen in de cultuur en geschiedenis van de Oudheid om onze maatschappij beter te begrijpen? Denk je graag na over de Griekse en Latijnse teksten, en wil je met die teksten en de taal aan de slag om zo ook je kennis van het Nederlands en moderne vreemde talen uit te breiden? 

De basisoptie klassieke talen wil je via de studie van de taal binnenleiden in de boeiende wereld van de Romeinse en Griekse letterkunde en beschaving. We nemen je dan ook graag mee in het verleden en brengen samen de Oudheid weer tot leven. 

Je komt stilaan een stapje dichter bij jouw uiteindelijke doel: het lezen van authentiek Latijn en Grieks. Door het maken van vertalingen krijg je een goed inzicht in de structuur van de taal, oefen je in nauwkeurig denken en redeneren en leer je de nuances van de klassieke talen omzetten in vlot Nederlands. 

Wat na de eerste graad?

Deze studierichting Grieks en Latijn biedt toegang tot alle domeinoverschrijdende doorstroomrichtingen (ASO) in de tweede en derde graad. 

 

Lessentabel

Vakken

2A GL

Aardrijkskunde 1u
Beeld 1u
Engels 2u
Frans 3u
Geschiedenis 2u
Godsdienst 2u
Grieks 2u
+ differentiatie 1u
Latijn 4u
Lichamelijke opvoeding 2u
Muziek 1u
Natuurwet. 1u
Nederlands 4u
Techniek 2u
Wiskunde 4u
ICT geïntegreerd
Mens en Samenleving via projecten
Totaal 32u

 

Naar deze opleidingen kan je doorstromen