Grieks - Latijn

Grieks - Latijn

2E JAAR | 1E GRAAD

Voor wie?

De studierichting met Grieks-Latijn richt zich tot alle jongens en meisjes die in eerste instantie een grote interesse hebben voor talen en geschiedenis. Ook een algemeen nieuwsgierige en leergierige kijk op de wereld zijn aangewezen, naast de mogelijkheden hebben om deze uitdaging aan te gaan.

Wat mag je verwachten van deze opleiding?

Julius Caesar, Athena, Hercules ... Wie kent ze niet? De historische figuren, mythologische helden en goden uit de klassieke oudheid spreken nog steeds tot de verbeelding! Latijn en Grieks zijn oude talen, maar door hun invloed op bijna alle West-Europese talen zijn ze ook vandaag springlevend! Zowel de Romeinen als de Grieken zijn in belangrijke mate verantwoordelijk voor onze huidige beschaving. In deze studierichting bouw je verder aan de fundamenten van het Latijn en word je ingewijd in de taal van de oude Grieken: zowel de spraakkunst als de woordenschat worden in dit tweede jaar van de eerste graad uitgediept, aangescherpt en ingezet bij het lezen van Latijnse en Griekse teksten. Het resultaat? Toegang tot een cultuur en verhalenschat van maar liefst meer dan 2000 jaar oud die vandaag nog heel actueel en de moeite waard zijn!

Je scherpt daarbij je taalgevoel en nauwkeurigheid aan, leert vlot verbanden te zien en systematisch te redeneren. Allemaal elementen die ook voor andere vakken bijzonder nuttig kunnen zijn.

Wat na de eerste graad?

Deze studierichting Grieks en Latijn biedt toegang tot alle ASO-studierichtingen in de tweede en de derde graad.

 

 

Lessentabel

 

Aardrijkskunde  1u
Natuurwetenschappen 1u
Engels 2u
Frans 3u
Geschiedenis 2u
Godsdienst 2u
Grieks 3u
Latijn 4u
Lichamelijke opvoeding 2u
Nederlands 4u
Techniek 2u
Wiskunde 4u
Beeld 1u
Muziek 1u
Totaal 32u

Naar deze opleidingen kan je doorstromen