Moderne talen en wetenschappen

Moderne talen en wetenschappen

1E GRAAD | 2E JAAR

Wat mag je verwachten van deze opleiding?

Je kiest voor Moderne talen en wetenschappen als je veel interesse hebt in taal en cultuur. De taal die je gebruikt is nauw verbonden met je identiteit, met wie jij bent. Talen leren geeft je de mogelijkheid om je wereld te verruimen en je wereldbeeld in een breder perspectief te plaatsen. Omgaan met verschillende talen en culturen vind je dan ook zeer belangrijk. In deze studierichting leer je verbanden te leggen tussen verschillende talen en ga je in gesprek met anderstaligen. Kortom, je bent nieuwsgierig naar andere culturen. 

Je wordt ook uitgedaagd om vanuit je verbeelding verschillende vormen van fictie te verkennen en om zelf creatief met taal aan de slag te gaan. Je beleeft plezier aan taal en je durft het woord te nemen, zowel mondeling als schriftelijk. Je volgt de innovaties op het vlak van sociale media, taaltechnologie en presentatietechnieken. 

Je bent ook kritisch ingesteld en benieuwd naar natuurwetenschappelijke en technische verschijnselen. In deze studierichting neemt ook 'verwondering' een belangrijke plaats in. Wetenschap is nooit af en je zal door middel van onderzoeksprojecten antwoord kunnen geven op vragen zoals 'Hoe kan dit?' of 'Waarom is dit zo?'? Je leert out of the box te denken en je zal uitgedaagd worden om zelf idee├źn te ontwikkelen. Door jou te laten proeven van biologie, chemie en fysica zal je een gefundeerde keuze kunnen maken naar de tweede graad toe. 

Lessentabel

Vakken

2A MTW

Aardrijkskunde 1u
Beeld 1u
Economie 1u
Engels 2u
Frans 3u
Geschiedenis 2u
Godsdienst 2u
Lichamelijke opvoeding 2u
Muziek 1u
Natuurwet. 1u
Nederlands 4u
Project moderne talen 3u
Techniek 2u
Wetenschappen 2u
Wiskunde 4u
ICT geïntegreerd
Mens en Samenleving via projecten
Totaal 32u

 

Naar deze opleidingen kan je doorstromen