Begeleiding op maat

Begeleiding op maat

We zijn er voor jou!

Samen met jou willen we bouwen aan een school waar je je goed voelt en waar je je talenten en interesses maximaal kan ontplooien. Het hele schoolteam staat voor jou klaar om je daarbij te begeleiden. 

Klassenleraar

De klassenleraar is de vertrouwenspersoon bij wie je altijd terechtkan. Hij/zij is verantwoordelijk voor jouw klasgroep. Jouw lerarenteam komt regelmatig samen om je studieresultaten en welbevinden te bespreken. Je klassenleraar nodigt jou en je ouders geregeld uit voor een leerling- en oudercontact. 

Meter- en peterwerking

Elke klas eerstejaars wordt begeleid door vijfdejaars, onze meters en peter. 

Leerlingenbegeleiding 

Met het Nest bedoelen we zowel ons team leerlingenbegeleiders als de ruimte waar je met hen in gesprek kan gaan. Je kan er dagelijks terecht met je kleine of grote zorgen, zowel op socio-emotioneel vlak als op studiegebied. 

Leren en studeren

Studeren, ook dat moet je leren. Daarom voorzien wij op onze school veel tijd en ruimte om een goede leerattitude op te bouwen. Belangrijke pijlers van oner begeleiding zijn onze inhaallessen, vrije studie en de begeleide avondstudie. 

Middagstudie

Tijdens de middag kan je in stilte, individueel, studeren. Ideaal als je nog een laatste keer de leerstof wil herhalen, jouw planning wil maken of wil werken aan een opdracht. 

Open Leercentrum

Heb je een groepsopdracht of wil je gebruikmaken van jouw laptop tijdens de middagpauze? Wens je samen te studeren tijdens de middagpauze? Dan ben je tijdens de middag welkom in één van drie Open Leercentra (OLC) van de school. Daar kan je rustig werken. Samen met jouw groepsleden of alleen. 

Inhaallessen

Heb je het gevoel dat je een stuk leerstof nog niet onder de knie hebt? Heb je vragen bij een moeilijk hoofdstuk? Dan kan je aansluiten bij onze inhaallessen. Vakleraren leggen het je graag nog eens uit. 

Begeleide en vrije avondstudie

Na schooltijd kan je op school blijven om je leerstof te verwerken en opdrachten te maken. Als eerstejaars kan je in de begeleide avondstudie (BAS) terecht. Je wordt er begeleid door een team van verschillende vakleraren die je helpen bij het plannen en studeren. 

Vanaf het tweede jaar kan je deelnemen aan de vaste avondstudie (VAS) om jouw studieplanning op punt te zetten, de leerstof in te studeren of schoolwerk te maken.