Begeleiding op maat

Studeren, ook dat moet je leren. Daarom voorzien wij op onze school veel tijd en ruimte om een goede leerlingenbegeleiding uit te bouwen. Belangrijke pijlers van onze begeleiding zijn onze inhaallessen, vrije studie en de begeleide avondstudie. 

Middagstudie

Tijdens de middag kan je in stilte, individueel, studeren. Ideaal als je nog een laatste keer de leerstof wil herhalen, jouw planning wil maken of wil werken aan een opdracht. 

OLC

Heb je een groepsopdracht of wil je gebruikmaken van jouw laptop tijdens de middagpauze? Wens je samen te studeren tijdens de middagpauze? Dan ben je tijdens de middag welkom in één van drie Open Leercentra (OLC) van de school. Daar kan je rustig werken. Samen met jouw groepsleden of alleen. 

Leerlingen van de eerste graad werken in OLC1 ook zelfstandig onder begeleiding van een opvoeder aan de digitale leerpaden voor de vakken Mens&Samenleving, ICT en Dactylografie.

Inhaallessen

Heb je het gevoel dat je een stuk leerstof nog niet onder de knie hebt? Heb je vragen bij een moeilijk hoofdstuk? Dan kan je aansluiten bij onze inhaallessen. Vakleraren leggen het je graag nog eens uit. Inhaallessen zijn vrijblijvend, maar kunnen ook aangeraden worden wanneer de klassenraad gelooft dat jij een inhaalmoment kan gebruiken. 

Avondstudie

Blijf je na de lessen op school om de leerstof te verwerken? Dan kan dat in onze avondstudie. Leerlingen uit het eerste jaar kunnen aansluiten bij de begeleide avondstudie. Tijdens de begeleide avondstudie kan je een uur in stilte werken en word je begeleid door een team van leraren waarbij vooral klemtoon gelegd wordt op het gebruik van de digitale registratieagenda en de papieren planningsagenda. 

Leerlingen vanaf het tweede jaar kunnen gebruikmaken van de vaste avondstudie. Daar kan je een uur in stilte werken aan opdrachten, de leerstof herhalen en jouw studieplanning op punt zetten.