Klassieke Talen

Locatie E, volg roze

 

Rare jongens die Romeinen? 

Latijn is voor velen een onbekende en een wat raadselachtige, magische taal. Je moet wel lef hebben om ervoor te kiezen. Misschien ken je, zonder het te beseffen, al een stuk Latijn en klinkt “ad inferos” of “exspecto patronum” je wel bekend in de oren… 

Maak in onze 4 workshops kennis met Lucius en Marcia, Romeinse kinderen van jouw leeftijd. Kom er meer te weten over Julius Caesar, de bekendste Romein van ons allemaal. Ben je fan van Hercules? Kom dan een Latijnse tekst lezen met deze superheld in de hoofdrol. Je kan je zelfs wagen aan het Griekse alfabet. 

Durf jij de uitdaging aan? 


Moderne Talen

Locatie E, volg roze

 

Workshop: Project based learning in Gent

Wat is een Pech Kucha? Hoe ga je aan de slag met een onderzoeksvraag? Hoe sta je voor een groep? Ontdek het allemaal aan de hand van je eigen leefwereld! 


Workshop: CLIL – wetenschap in het Engels

In de lessen CLIL krijg je niet-taalvakken in het Engels aangeboden. Door het gebruik van Engels tijdens de lessen wetenschappen, worden je vaardigheden Engels versterkt.  

Ontdek in deze workshop hoe we te werk gaan. In dit interactief lesje biologie leer je over het dierenrijk. Na dit lesje ben je al wat Engelse woordenschat rijker!