STEaM en Godsdienst

Locatie A, volg geel

 

Workshop: De Micro:Bit

Zet hier je eerste stappen in de wereld van het programmeren. In deze workshop gaan we aan de slag met de micro:bit, een kleine computer die we zelf kunnen programmeren. Via eenvoudige blokken die aan elkaar gekoppeld moeten worden, maak je je eigen codetaal. Ga jij deze uitdaging aan? Tijdens de lesuren IW leren we niet werken met één bepaald programma, maar leren we zelf oplossingen te bedenken. We ontdekken hoe een computer denkt om deze dan te gebruiken om dagelijkse problemen op te lossen. We verbeteren de verkeerslichten en maken zo een kruispunt veiliger, ontwerpen sensoren om een prothesehand te maken, gebruiken onze taal om een digitale assistent met ons te laten chatten... Zelfs de systemen achter onze sociale media (Facebook, Instagram…) zullen voor ons geen geheimen meer kennen! 


Workshop: Hoe coördinaten tot leven komen – digi-wiskunde

Van coördinaat naar dier – transfer tussen wiskunde en digi-wiskunde We gaan aan de slag met het programma GeoGebra waarin we wat we al kennen uit de lagere school toepassen op de computer. Van één coördinaat gaan we naar twee om tot een volledige figuur te komen. Dit door verschillende figuren te tekenen die samen een dier vormen. Binnen de opleiding STEaM worden vakken aangeboden die specifiek zijn voor deze richting, digi-wiskunde is er een van. Binnen digiwiskunde gaan we zaken die in de lessen wiskunde gezien werden ook op de computer toepassen. Het is een uitbreiding van wat in de les gezien wordt om meerdere voorbeelden te bestuderen en ook praktisch aan de slag te kunnen gaan. De vaardigheden die aangeleerd worden kunnen in de latere schoolloopbaan blijvend ingezet worden. 


Workshop: Digital mapping met AR

Kan jij je in de bergen snel oriënteren op kaart, of heb je toch moeite om de hoogtelijnen te interpreteren? Maak in onze augmented reality sandbox je eigen landschap en kijk hoe de hoogtelijnenkaart meteen verandert. Kan je alle kaarten koppelen aan het juiste reliëf? Als je hier vlot in slaagt, liggen er ook nog enkele stenen te wachten op je: kan jij onderzoeken welke dit zijn? 


Workshop: Voedingsmysteries ontrafeld–Natuurwetenschappen

Altijd al willen weten hoe voeding door ons lichaam wordt afgebroken? Dit is je kans! Tijdens deze workshop gaan we kijken hoe ons lichaam omgaat met voeding en welke machinetjes er allemaal bij komen kijken om voeding af te breken. Je ontdekt de verschillende aspecten van voeding en hoe het lichaam er op reageert! 


Workshop: Digital Storytelling in Virtual Reality

Virtual Reality evolueert razendsnel. Daardoor zijn meer en meer mensen in staat om zichzelf én anderen onder te dompelen in hun eigen virtuele realiteit. Met dit project slaan we een brug tussen de verschillende vakken, talenten en technologieën, tussen informaticawetenschappen, plastische opvoeding en Nederlands. Waar leerlingen kennis leren maken met de nieuwe technologie, zich erin verdiepen en zich even verliezen. Waar leerlingen creatief aan de slag gaan om hun fantasie om te zetten naar visuele en auditieve kunst. Dat alles combineren we tot een geheel, om zo door fantasie en technologie onze boodschap te brengen. 

In deze workshop maak je kennis met dit project, krijg je de ruimte om zelf kort even aan de slag te gaan en kan je afgewerkte projecten van onze leerlingen ervaren. 


Godsdienst

Locatie A, volg geel

 

Workshop: De roeping van Levi

Binnen het vak godsdienst hebben we het uiteraard onder andere over de Bijbel. Tijdens deze workshop frissen we enkele zaken op met een leuke quiz en behandelen we een Bijbeltekst op een hedendaagse manier. We zoeken de betekenis van de Bijbeltekst en koppelen dit aan een modern lied.