Ondernemen en ICT

Locatie Houtbriel, volg paars

 

Workshop: Kan jij de Fable-Robot laten knikken?

In een grafische omgeving problemen analyseren, oplossingen uitwerken en logisch denken. Dat zijn belangrijke vaardigheden in het eerste jaar ICT. Het programmeren van de Fable robot, een robot speciaal ontworpen voor het onderwijs, helpt jou om deze vaardigheden te ontwikkelen. In deze workshop dagen wij jou uit, kan jij de robot laten bewegen? 


Workshop: Ontwerp je eigen soundboard app in App Inventor

Jouw smartphone gebruiken op school? Dat kan! In de richting ICT zet je de eerste stappen in de programmeerwereld. We gebruiken daarvoor onder andere App Inventor. Met deze intuïtieve tool bouw je tijdens de lessen jouw eigen SoundBoard. Welke geluidjes wil jij toevoegen? 


Workshop: Laat je creativiteit los in de wereld van Minecraft!

Minecraft, dat is toch een computerspel? Klopt, maar deze digitale wereld is zoveel meer dan dat! Je leert er samenwerken met anderen, je leert op een creatieve manier problemen oplossen en we dagen jou uit om te bouwen aan een duurzame wereld. Benieuwd hoe je met Minecraft deze vaardigheden voor de 21e eeuw kan ontwikkelen? Welkom in het spliksplinternieuwe Minecraft Learning Lab! 


Workshop: Wow W’Ondernemen

Binnen het vak ondernemen komen heel wat vaardigheden van leerlingen aan de oppervlakte. In de workshop Wow W’Ondernemen komen leerlingen op een speelse manier te weten of ze beschikken over commerciële, administratieve of probleemoplossende talenten. In het onderdeel Budgetbeheer komen hun financiële vaardigheden van pas. In het Verkoopgesprek komen dan weer commerciële talenten naar boven. In de twee andere activiteiten in deze workshop combineren we merken, logo’s en baselines met ICT-skills. Kom langs om jouw talent als ondernemer te ontdekken! 


Workshop: Tien voor Taal!

In deze tijden van digitale communicatie krijgen de leerlingen nog eens de kans om een postkaart met de hand te schrijven. Ze oefenen hun Engelse en Franse vaardigheden en gaan aan de slag met een website en PowerPointpresentie