Inschrijven voor schooljaar 2018-2019

Inschrijven in de eerste graad

In januari en februari 2018 gooien we onze deuren open en bent u welkom op onze fantastische  Open Schooldag, de druk bijgewoonde infoavond en ons prachtig ArtBot-kamp! Op tal van manieren kunnen kinderen en ouders kennismaken met onze school, proeven van onze opleidingen en eens praten met onze leerlingen en leraren.

Hieronder kan u onze Open Schooldag, de Infoavond en het ArtBot-kamp uit het schooljaar 2016-2017 beleven door onze video’s.

Interesse om te starten op onze school? Een intakegesprek blijft op het Sint-Lievenscollege essentieel voor een weloverwogen studiekeuze en een persoonlijke start op onze school. Elke leerling is voor ons belangrijk en daarom willen wij u graag persoonlijk ontmoeten. Wilt u een gesprek met een van onze medewerkers of de directeur? Dan kan u mailen naar directeur Steven Ronsijn op het mailadres: steven.ronsijn@sintlievenscollege.be 

 

In het eerste jaar kunnen 180 leerlingen worden ingeschreven.

Voorrangsgroepen broers/zussen en kinderen personeel schrijven in van maandag 8 januari 2018 t.e.m. vrijdag 26 januari 2018. De ouders die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen een brief met info. Deze inschrijvingen gebeuren op dezelfde manier als vroeger. Gelieve als ouder hiervoor naar school te komen om de effectieve inschrijving te doen.

Wie niet tot de voorrangsgroepen behoort, dient digitaal aan te melden via het Centraal Aanmeldingsregister (CAR). Dit is mogelijk van vrijdag 2 februari 2018 om 12u. t.e.m. vrijdag 23 februari 2018 om 12u. Binnen deze periode speelt het tijdstip van aanmelding geen rol. Op onze openschooldag van zondag 28 januari (13.00 u. tot 17.00 u.) kunt u hierover meer informatie ontvangen. Op vrijdag 2 februari  (19.30 u.) zullen wij u graag helpen om u aan te melden (https://meldjeaansecundair.gent.be).

Inschrijvingen in Gent worden geregeld via LOP SO/Gent: voor meer info verwijzen wij u naar hun website.

Na de aanmeldingsperiode wordt u door LOP SO/Gent per mail op de hoogte gebracht voor welke school u een ticket krijgt. Omzetten van dit ticket in een inschrijving kan van zaterdag 3 maart 2018 t.e.m. vrijdag 23 maart 2018 – hiervoor afspraak maken met de school (tel. 09 225 11 47).

 

 

 

Inschrijven in de tweede en derde graad 

Voor kennismaking, intakegesprek en inschrijving voor een ander leerjaar kan u een afspraak maken met de directeur van de tweede en derde graad, dhr. Koen Vandamme op het nummer 09 225 11 47 of per mail koen.vandamme@sintlievenscollege.be.